Voramón, una nova acadèmia internacional a Barcelona

Voramón, una nova acadèmia internacional a Barcelona

OIC Penta ha executat el projecte de rehabilitació d’un local de 502 m2 útils, pertanyent a la Fundació Voramar. El pla de reforma, dissenyat per l’arquitecte Xavier Bonet Lluch, ha donat forma a uns espais que s’adeqüen a l’activitat del Voramón, el nou institut de batxillerat internacional de l’Escola Voramar, un centre inaugurat recentment que segueix un model educatiu comú en prop de 5.000 col·legis al món.

Ubicada al barri de Poblenou de Barcelona, l’Escola Voramón disposa de quatre aules, dos laboratoris, dues sales per a professors, despatx de direcció, recepció, biblioteca i lavabos.

Tot i que la reforma no ha modificat els elements estructurals de l’edifici, el projecte ha donat a l’espai una nova distribució, ha millorat els revestiments i ha modernitzat les instal·lacions.

Seguretat i accessibilitat

 

L’Escola Voramón se situa en un local en la planta baixa, sense gairebé desnivells, rampes ni escales; una distribució que facilita l’accés a les persones en cadira de rodes o amb cotxets de bebè.

La reforma, supervisada pel cap d’obra d’OIC Penta Diego Matilla, planteja evitar al màxim els accidents o danys en l’interior del local. Per aquesta raó, per afavorir la seguretat, el projecte contempla la creació d’una nova sortida d’emergència, la col·locació de vidres de seguretat en les zones amb alt risc d’impacte i la instal·lació d’enllumenat d’emergència, juntament amb dispositius que impedeixen el tancament dins dels lavabos.

Després dels treballs de reforma, l’escola ha quedat protegida contra la humitat, disposa de zones per a la recollida de residus i compta amb noves xarxes de subministrament, renovació de l’aire i evacuació d’aigües residuals.

Les aules de l’Escola Voramón afavoreixen la concentració i el silenci, ja que han estat protegides contra el so de l’exterior. En aquest sentit, els tancaments blinden al centre del soroll ambiental al qual s’exposa, que oscil·la entre 65 i 70 dBa al llarg de les hores del dia.

A causa de totes aquestes mesures, el local garanteix ara la funcionalitat, seguretat i habitabilitat fixada per la normativa.  

Un programa educatiu estimulant

 

Un total de gairebé 70.000 professors d’uns 150 països del món treballen el programa educatiu del Batxillerat Internacional (IB), en continuïtat des de fa més de 50 anys. L’ Escola Voramón de Barcelona s’uneix, així, a una prestigiosa comunitat de centres escolars, caracteritzada per ensenyar als seus alumnes a pensar de manera independent, crítica i rigorosa.

 

 

Imatges: Xavier Bonet

Write a Reply or Comment