Residencial Parc Francolí, habitatges d’obra nova a Tarragona

Residencial Parc Francolí, habitatges d’obra nova a Tarragona

Com a resposta al desenvolupament urbà de la ciutat de Tarragona dels últims anys, la promotora Inmoglaciar ha impulsat el projecte Residencial Parc Francolí: un total de 87 pisos d’1 a 4 dormitoris dissenyats tenint cura de fins a l’últim detall i complementats amb amplis espais dedicats a les zones comunes. En aquest article us mostrarem els avanços de l’obra posant l’accent en les característiques de l’immoble i les tendències actuals en el disseny de façanes.

L’arquitecte del projecte és en Pau Jansà i la cap d’obra d’OIC Penta és la Mireia García. L’equip està desenvolupant un ampli ventall de tipologies d’habitatges, adaptades a totes les necessitats. Els habitatges destaquen per la seva lluminositat, projectades a oferir el màxim espai i concebudes per al millor aprofitament. Les línies rectes que distribueixen els habitatges aporten sensació d’amplitud. A més, els materials i pintures ofereixen com a resultat un efecte acollidor.

El conjunt de pisos està situat enfront de Parc Francolí, un dels barris de la ciutat que es troba en plena expansió i compta amb amplis serveis i infraestructures: a dos minuts de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, a 10 minuts a peu de la zona comercial de Rambla Nova, pròxim a centres d’educació i a tan sols 10 minuts de la Universitat Rovira i Virgili.

 

El valor afegit: els espais comuns

A Residencial Parc Francolí s’ha apostat per les zones comunes i d’oci perquè els veïns i veïnes tinguin l’opció de desconnectar i divertir-se sense la necessitat de sortir de casa: zones enjardinades, parc infantil, zona poliesportiva, piscina exterior, sala de fitness i un local comunitari.

 

Els acabats marquen la diferència

En aquesta promoció, els acabats tant interiors com exteriors dels habitatges es caracteritzen per la seva harmonia. En els interiors: sòls enrajolats i sanitaris de Grup Porcelanosa, aixeteria Hansgrohe i cuines moblades amb mobles alts i baixos (equipades amb forn, plata vitroceràmica i campana extractora integrada).

Quant als exteriors, aquests habitatges d’obra nova projecten un edifici modern i avantguardista, amb una façana ventilada de ceràmica tipus STON-KER de Grup Porcelanosa. Aquest material aporta a l’edifici el valor estètic del revestiment ceràmic d’alta qualitat amb els seus nombrosos avantatges tècnics. Proporciona un gran aïllament, encara en les condicions atmosfèriques més extremes, al mateix temps que una alta resistència al desgast.

 

Tendències de disseny de façanes

Residencial Parc Francolí ha seguit les tendències actuals de disseny de façanes que comentem a continuació: 

El disseny en arquitectura està en evolució constant i les façanes, la part visible per excel·lència d’un edifici no cessen de reinventar-se i adaptar-se als nous gustos, necessitats i fins i tot valors de la societat.

En l’actualitat, els dissenys de les façanes estan evolucionant cap a formes molt més originals que les distingeixen i converteixen en peces úniques. A més, els nous materials i acabats de construcció busquen cada vegada més la sostenibilitat i l’eficàcia energètica.

  • Formes originals: en la forma dels habitatges s’està produint una autèntica revolució. L’estructura estàndard que convertia els dissenys arquitectònics en pràcticament clons està donant pas a noves tendències de disseny molt més originals i interessants on tenen cabuda fins i tot formes geomètriques complexes i impressionants.
  • Combinació de textures: juntament amb les formes,un altre dels factors que més està canviant en les noves façanes de cases i edificis són les textures dels materials. Ara es busca el contrast, per exemple, mitjançant la combinació de dos nivells diferents d’acabat d’un mateix material o color: un mat i un altre brillant. La tendència és treure a l’exterior una pràctica que ja s’utilitza des de fa anys en el disseny d’interiors.
  • Gust per la natural: l’harmonia i màxima alineació entre la façana i l’entorn natural que l’envolta és una altra de les noves tendències en els nous dissenys arquitectònics d’exteriors.
  • Els detalls són cada vegada més importants: en els dissenys de façanes actuals es tenen molt en compte els detalls que aporten valor estètic i distinció. Un exemple molt significatiu és la il·luminació directa de les parets buscant ressaltar els detalls arquitectònics, els colors i la combinació de textures i materials.

 

Vols conèixer més projectes OIC Penta d’edificis d’habitatges?