Remodelació de l’emblemàtic edifici el Dau

Remodelació de l’emblemàtic edifici el Dau

OIC Penta ha treballat a l’edifici Dau de la Diagonal de Barcelona construint noves oficines i un ampli local comercial. L’objectiu de la remodelació ha estat dotar a l’edifici de nous serveis, adaptant-se a les necessitats actuals.

L’edifici, propietat de la immobiliària Colonial i conegut com el Dau, es troba als números 609-615 de l’avinguda Diagonal de Barcelona. Per tant, se situa a una de les zones més cosmopolites de la ciutat comtal, a una àrea que combina l’activitat comercial i la financera i molt ben comunicada tant amb el centre de Barcelona com amb l’estació de tren i l’aeroport.

La construcció es caracteritza per unes línies arquitectòniques regulars, consta de 9 plantes 100% exteriors, divisibles en vuit mòduls amb superfícies a partir dels 217m2. L’edifici, d’una superfície total de 22.014m2, presenta materials de gama alta i acabats de qualitat.

 

Reforma del Dau de la Diagonal

El projecte ha comptat amb l’arquitecte Octavio Mestre, amb l’equip tècnic format per Albert Lluch, Pere Peix, Javier Monte, el project manager Xavier Pretel i amb Manuel Gallardo, cap de grup d’OIC Penta.

La remodelació ha tingut com a objectiu guanyar superfície al centre comercial, modificar la façana i millorar els accessos d’entrada a les oficines.

En aquesta obra s’ha modificat la inclusió dels metres quadrats de porxo que actualment té l’edifici a metres quadrats interiors. També s’ha ampliat l’estructura de forjats i s’ha dissenyat una nova façana. D’altra banda, s’ha realitzat l’obertura d’un nou accés, resultat de la modificació total de l’original.

En relació amb les superfícies útils i construïdes i els paràmetres resum de l’edifici, els treballs realitzats a la planta C i D han estat nous forjats i nova façana. A la planta B, s’ha modificat la façana per mantenir la unitat del conjunt.

 

Art a les oficines

Actualment, l’espai de treball va molt més enllà del lloc on fer feina. A les dinàmiques de les oficines s’han incorporat aspectes de gran rellevància per a la millora de les dinàmiques, la felicitat dels treballadors i les treballadores, el rendiment, la motivació, etc. Per aquesta raó, l’art s’ha convertit en un element fonamental.

La inspiració des de l’art és una constant en el treball de GÄRNA, on es busca de manera persistent l’equilibri entre el disseny contemporani i el clàssic. GÄRNA és un estudi referent en el disseny d’edificis d’oficines amb un estil característic i diferenciador i així ho ha demostrat, un cop més, a l’edifici Dau.

Per a la realització d’aquest projecte l’estudi d’interiorisme ha apostat per dos dels seus trets diferenciadors: l’ús de materials nobles, com la pedra, i l’art, el qual omple de personalitat l’espai. Tanmateix, la decoració té una relació directa amb el disseny de la façana i, per tant, la línia recta és la principal protagonista de cada element.

 

Lluita contra el canvi climàtic

Un dels aspectes més destacats del lobby de l’edifici el Dau és la pantalla que ocupa la part superior de la paret. Es tracta d’un homenatge a la lluita global contra el canvi climàtic.

 

El futur de l’edifici

Aquest espai és on la marca japonesa Uniqlo segueix expandint-se per Barcelona, obrint la seva tercera botiga a la ciutat. L’establiment ocupa les dues plantes superiors de l’antic centre comercial Pedralbes Centre i, per tant, és el local més gran, fins al moment, que té la companyia a la capital catalana.

El grup de moda fundat i presidit per Tadashi Yanai no és l’únic comerç que s’ubicarà a l’edifici del Dau. S’han rehabilitat espais que acolliran d’altres negocis, aviat coneixerem els noms d’aquests establiments.

 

L’edifici el Dau presenta un aspecte renovat i, d’aquesta manera, continuarà enlluernant l’avinguda Diagonal amb el seu esperit i la seva personalitat.

 

Et ve de gust veure tots els nostres projectes?

Imatges: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment