Rehabilitació integral d’un edifici al barri Gòtic de Barcelona

Rehabilitació integral d’un edifici al barri Gòtic de Barcelona

OIC Penta ha dut a terme recentment un projecte de rehabilitació integral de l’edifici ubicat al carrer Ciutat 13, al barri Gòtic de Barcelona. Aquest projecte, supervisat pel nostre cap d’obra Manel Gallardo, no només ha transformat els locals comercials de la planta baixa en dos espectaculars habitatges, sinó que a més, ha modernitzat l’aparença de les 15 llars de l’immoble.

Com a resultat, les estances conserven la sofisticació dels edificis modernistes catalans, amb els millors acabats i les més noves instal·lacions. Coneix els detalls més significatius d’aquest projecte!

Seguretat i confort

Per començar amb els treballs de rehabilitació integral de l’edifici, plantejats pel estudi d’arquitectura ROS FALGUERA, va ser necessari realitzar dues sol·licituds de llicència d’obres: una d’obra major per a les actuacions dels habitatges situades a les plantes primera, segona, tercera i quarta, i una segona per a la rehabilitació de l’àtic i sobreàtic.

En concret, els 15 habitatges de l’edifici compleixen amb les ordenances metropolitanes d’edificació, així com amb el Decret 141/2012 sobre condicions mínimes d’Habitabilitat dels habitatges i cèdula d’habitabilitat, a més de la resta de normativa imprescindible.

És possible que pensis que aquest primer pas podria ser un impediment a l’hora de començar una obra de rehabilitació integral. No obstant això, és important que coneguis que un dels objectius principals de la normativa és estimular la rehabilitació i, per això, estableix condicions flexibles i viables per a cada edificació.

La normativa també fixa els requisits que han de complir les edificacions per aconseguir un estàndard de qualitat. De la mateixa forma, contribueix a frenar la degradació dels nuclis més antics dels pobles i ciutats.

Com podem veure, aquesta és una sol·licitud d’importància màxima, ja que ens dona la tranquil·litat de saber que comencem el projecte amb les millors garanties.

Una distribució de l’espai encertada aconsegueix uns resultats espectaculars!

Per a la creació i reforma dels nous habitatges de la promotora Mutua Goals es van derrocar certs envans interns i l’espai es va distribuir amb la intenció d’aprofitar la llum natural al màxim. Aquest detall es pot veure al saló i a la cuina dels habitatges. És en aquest punt on el paravent, la catifa, els tests, els tamborets i el mirall marquen subtilment el pas d’una estança a l’altra.

Les instal·lacions determinen el confort d’una llar

Imagines viure en un habitatge enlluernador amb instal·lacions deficients?, sense climatització ni wifi?, amb un corrent d’aigua escàs? De cap manera hauria valgut la pena realitzar una inversió important sense aquestes garanties!

A OIC Penta comptem amb un Departament d’Instal·lacions que garanteix el control de qualitat més acurat en totes les nostres obres. Sota la seva supervisió, l’edifici del carrer Ciutat, rehabilitat íntegrament, ara compta amb noves instal·lacions d’aigua, llum, gas i climatització.

Us imagineu vivint en aquesta llar d’ensomni?

 

 

Imatges: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies