Rehabilitació de l’Institut Cristòfol Colom per encabir un centre professionalitzador

Rehabilitació de l’Institut Cristòfol Colom per encabir un centre professionalitzador

L’equip d’OIC Penta ha participat en la reforma de l’edifici existent i les zones exteriors de l’Institut Cristòfol Colom, ubicat al Passeig de Mollerussa de Barcelona, per tal d’encabir un centre professionalitzador. La rehabilitació ha consistit en una modificació estructural de tot l’element central, realitzant una coberta per a les instal·lacions.

L’equip que ha format part d’aquest projecte ha estat constituït per, en primer lloc, el promotor i la promotora del Consorci d’Educació de Barcelona, Sergi Salvador i Nelia Rosense. Tanmateix, la directora i el director d’obra són els arquitectes Maria Bacardit i Xavier Terrisse.

El coordinador de Seguretat i Salut és Lluis Aguilar. La direcció executiva de l’obra ha estat en mans d’ARQUIRED, Gerard Torres i Juli Cortes. ESITEC i SOREXENERGI s’han encarregat de la direcció d’obra quan a instal·lacions, en Norbert de Sansimon i en Pedro Soto. OIC Penta ha participat amb en David Díez com a director tècnic, l’Oscar Bernabe com a cap d’obra, la Leidy Tovar com a tècnica d’obra i l’enginyer d’instal·lacions David Castro.

 

Remodelació per a la professionalització de l’educació

L’objectiu d’aquest projecte i la raó per la qual el centre ha realitzat aquesta rehabilitació ha sigut assegurar una oferta professionalitzadora de continuïtat per als i les alumnes del barri amb situacions socials més desfavorides.

Aquest tipus d’ensenyança té com a missió facilitar la transició al mercat laboral i una inserció professional. També s’inclou una oferta formativa per a persones adultes que es puguin beneficiar d’un espai amb aquestes característiques per acreditar una qualificació professional per l’evidència d’una experiència professional prèvia i per processos anteriors de formació professional formals, no formals i informals.

L’institut de formació professional del centre Rubió i Tudurí que es vol traslladar al Institut Cristòfol Colom, ofereix una oferta professionalitzadora integrada i flexible de la família professional agrària i d’activitats professionals i associades a un projecte de ciutat verd i sostenible.

 

Una escola de jardineria

S’ha creat un espai reservat per a una escola de jardineria, on s’ubicaran les dependències de l’Institut Rubió i Tudurí: zones de cultiu, hivernacles i zones de treball per a aquests estudis.

L’Ajuntament preveu l’opció d’oferir altres formacions en matèria d’energia, gestió de residus, economia circular o d’altres relacionades amb el teixit productiu del polígon industrial de l’entorn.

 

Els edificis docents són de gran importància per a la nostra societat i és que, són els espais on les persones adquireixen els coneixements necessaris per evolucionar, desenvolupar-se, on es creen ciutadans i ciutadanes capacitades per transformar la realitat actual.

Vols conèixer d’altres projectes realitzats pels equips d’OIC Penta a centres educatius?

 

Imatges: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies