Reforma de la plaça Assemblea de Catalunya a Sant Boi de Llobregat

Reforma de la plaça Assemblea de Catalunya a Sant Boi de Llobregat

OIC Penta ha executat un projecte de reparació de les grades de la plaça Assemblea de Catalunya a Sant Boi de Llobregat. Els treballs també han suposat l’adequació dels accessos a la plaça per garantir que compleixen amb la normativa vigent.

El disseny de la plaça Assemblea de Catalunya té els seus orígens als anys setanta i vuitanta del segle XX. Al llarg d’aquest temps, els elements urbans i el paviment ha anat evolucionant, adaptant-se a les necessitats de cada època. Característica per acollir una pista poliesportiva a l’aire lliure amb graderia en un dels seus laterals, la plaça Assemblea s’ubica en una superfície plana en la intersecció de 3 carrers: Jordi Rubió i Balaguer, Jaume Canalias i Amat i la carretera del Bori. El desnivell que es genera entre l’esplanada i els carrers adjacents se salva mitjançant murs, rampes i escales d’obra ceràmica.

Aquest projecte, encàrrec de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, va ser adjudicat en dos lots: un primer que plantejava nous accessos a la plaça i un segon per a la substitució de les grades.

Retirada de peces danyades

La memòria de reparació de les grades, signada per l’arquitecta tècnica Marta Mitjans Cadenas, va tenir com a objectiu la substitució de les peces danyades per altres de característiques similars. Els treballs manuals i mecànics, que es van executar en un període de dos mesos, també van implicar el sanejat de la superfície i el trasllat de runa fins al punt autoritzat.

Millora d’accessos

El projecte d’Òscar Inglada Piñol per EiP Estudis i Projectes va plantejar la continuïtat de la vorera est del carrer Jaume Canalias i Amat. A més, va valorar la necessitat de crear una nova rampa, la construcció d’unes escales d’accés des del carrer Jaume Canalias i Amat i l’adequació de l’entrada a la plaça per la carretera del Bori.

Com a resultat, el projecte supervisat pel cap d’obra d’OIC Penta Adonis Sebastián garanteix que els accessos a la plaça Assemblea de Catalunya de Sant Boi de Llobregat compleixen amb la normativa d’accessibilitat i que la plaça es manté en les millores condicions per al veïnat. 

 

 

Imatges: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies