Reforma d’oficines Diagonal 525: la nova seu de Naturgy

D525

Reforma d’oficines Diagonal 525: la nova seu de Naturgy

Naturgy_Nuevas oficinas (1)

L’equip OIC Penta ha treballat en la reforma d’oficines Diagonal 525, propietat de la Immobiliària Colonial. L’edifici és la nova seu de Naturgy, d’aquesta manera l’empresa ha transformat les seves oficines en entorns més flexibles i digitalitzats.

Al voltant de 200 empleats han començat a treballar aquest mes d’abril de 2021 en el nou edifici d’oficines, que suma més de 5.200m2 i compte amb la Certificació LEED Gold, complint així amb els màxims estàndards d’eco eficiència i sostenibilitat. A més, la nova disposició dels llocs de treball, d’acord amb la transformació cultural de l’empresa, fomenta la col·laboració entre els treballadors i treballadores i agilita els processos.

La reforma d’oficines D525 s’ha realitzat gràcies a un equip de treball format per: l’estudi Sanz Pont ArquitecturaCampanyà Vinyeta Arquitectes com a Direcció de l’Execució, PF Management com a Project Manager i Nestor Miguel de Suris com a responsable de les instal·lacions. L’equip OIC Penta l’han conformat: David Díez, Francisco Romero, David Castro, Patricia Bernardino, Ana Izquierdo, Adrià Pavón, Adonis Sebastián i Manel Gallardo.

 

Un edifici caracteritzat per l’eficiència energètica

La remodelació de l’immoble ha permès que actualment compti amb la Certificació LEED Gold, una verificació que garanteix que està construït amb els màxims estàndards d’eco eficiència i sostenibilitat. El disseny de Sanz Pont Arquitectura ha permès implementar materials d’estricte respecte mediambiental, així com un pla integral de qualitat ambiental.

  • L’envolupant de l’edifici i els seus sistemes s’han projectat per a convertir-lo en un model eco eficient, millorant les seves prestacions, aïllament tèrmic i consum energètic.
  • El disseny de la façana sud incorpora un tractament de làmines fotovoltaiques que, a més de protegir del sol en els mesos més càlids de l’any, generen energia neta per a una part del seu consum elèctric.
  • Gran part de la coberta de l’edifici està dissenyada com un espai verd natural, incorporant espècies vegetals autòctones de baix consum que ajuden a minimitzar l’impacte ambiental i proporcionen un aïllament extra a l’edifici.

 

Reforma d’oficines per una metodologia basada en la col·laboració

La distribució dels llocs de treball implantada al D525 s’ha realitzat segons la modalitat open space, amb entorns flexibles, oberts i connectats i amb una tecnologia que permet la mobilitat total de l’empleat. A més, els nous espais seran paperless, en línia amb la sostenibilitat que la companyia Naturgy està implantant en totes les seves línies de negoci.

Aquestes noves oficines també disposen de sales de reunions tancades, espais de col·laboració oberts per a equips i sales polivalents modulables per a atendre les diferents necessitats del dia a dia.

El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha destacat que “no es tracta d’un simple canvi d’ubicació. Forma part de la transformació en la qual estem immersos i que també té a veure amb els espais. A les oficines creem dia a dia la nostra cultura Naturgy, per això hem dissenyat un entorn de treball que potencia la connexió del talent i el treball en equip, i on la digitalització ens permeti reorientar els nostres processos de forma més àgil, senzilla i eficient”.

Reforma D525

¿Vols conèixer més projectes de reforma d’oficines OIC Penta?
T’agradaria veure l’evolució de l’obra D525?