CoboiLAB, un nou espai de referència per a l’emprenedoria a Sant Boi

CoboiLAB, un nou espai de referència per a l’emprenedoria a Sant Boi

OIC Penta ha executat el projecte de reforma de la primera planta de l’edifici Centre de Serveis de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat amb la finalitat d’adaptar l’espai a les necessitats de CoboiLAB, un innovador laboratori social que fa front als reptes socials mitjançant el treball col·laboratiu.

El nou espai de CoboiLAB, en funcionament des del mes de març, transmet bona part de la filosofia de treball d’aquest nou laboratori: les zones de creació són diàfanes, els despatxos, amb àmplies vidrieres i gairebé sense barreres físiques, mentre que la disposició de les taules facilita l’intercanvi d’idees, convida a la conversa, a compartir en equip i testejar solucions innovadores.

Un espai públic que impulsa les iniciatives comunitàries

 

L’edifici Centre de Serveis va ser adquirit en l’any 1993 per l’Ajuntament de Sant Boi amb la voluntat de posar en marxa una nova infraestructura a disposició de les empreses del polígon industrial del municipi.

Des de l’última rehabilitació, l’any 1994, s’han anat realitzant treballs periòdics de manteniment. No obstant això, per donar cabuda al nou laboratori d’innovació social, es requeria un complet redisseny de l’espai. Fou l’arquitecte Sergi Garreta Ossó que, juntament amb l’arquitecta tècnica Mireia Mitjans Cadenes, varen dissenyar una reforma en dues fases, pensada perquè l’espai estigués a punt per donar servei al ciutadà al termini de cada etapa.

La intervenció ha redistribuït l’espai i ha renovat completament la primera planta de l’edifici. CoboiLAB disposa ara d’un nou magatzem, renovats lavabos i sales adaptades a la seva activitat. L’escala de caragol suspesa per un entramat metàl·lic, els pilars, el paviment de gres ceràmic, els amplis finestrals, els grans bidons metàl·lics, les parets de pissarra i les espaioses zones de treball donen un característic estil industrial a aquest innovador laboratori de Sant Boi.

Igualment, el projecte de reforma ha renovat els acabats (paviments, revestiments verticals i cel rasos) i les instal·lacions, ha ampliat la xarxa a telefonia i connexió a wifi i ha disposat un nou sistema de climatització i ventilació d’alta eficiència energètica.

La reforma, supervisada pel cap d’obra d’OIC Penta Ivan Campos, ha modernitzat les instal·lacions i ha convertit l’espai en un referent en el municipi que destaca per la seva capacitat de disminuir l’ús d’energia i limitar les emissions de CO2.

 

Imatges: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment