La Casa Oller, la restauració d’una joia modernista: la fusteria exterior

La Casa Oller, la restauració d’una joia modernista: la fusteria exterior

Fa uns mesos que el nostre equip d’OIC Penta treballa en la remodelació de la Casa Oller, un tresor de caire modernista. En aquesta publicació, us parlem sobre el projecte i us mostrem una part destacada del procés: la restauració de la fusteria exterior, realitzada per Fusta Delgado.

En aquest projecte, treballem juntament amb Octavio Mestre Arquitectes i l’arquitecte i dissenyador d’interiors Carlos Maurette. El nostre equip OIC Penta el composen la nostra cap d’obra, Nuria de Mesas; la tècnica Fabiana Bianchini; l’enginyer d’instal·lacions David Castro i David Díez com a director tècnic.

 

Al número 658 de la Gran Via de les Corts Catalanes, en ple cor del Quadrat d’Or Barceloní, s’ubica aquest magnificent edifici residencial, l’obra més significativa de l’arquitecte modernista Pau Salvat i Espasa.

Construïda a finals del segle XIX, la Casa Oller destaca per la seva rica ornamentació: virtuosos motius vegetals en forja, vidrieres amb molt de color, fusta tallada, esgrafiats i abundant ceràmica decorada. Totes aquestes característiques la fan ser mereixedora de protecció com a patrimoni cultural.

Per aquesta raó, la rehabilitació de l’edifici s’està realitzant amb molta cura, per tal de conservar i potenciar tots aquests motius que la fan única i especial. Una de les accions principals, realitzades fins la data, ha estat la restauració de la fusteria exterior.

 

Restauració de la fusteria exterior

Per tal de conservar els seus elements emblemàtics i els seus trets modernistes, un dels processos essencials ha estat la restauració de la fusteria exterior, treball que ha dut a terme l’empresa Fusta Delgado.

Analitzar l’època, l’estil, les característiques tècniques, l’obra de l’autor… tot un procés per poder recrear a la perfecció aquests elements. D’aquesta manera, s’ha conservat l’estil Modernista, una tendència artística de gran rellevància per a l’arquitectura i la cultura de la ciutat de Barcelona.

 

La Casa Oller del segle XXI, sempre modernista

La missió és clara: conservar les característiques d’aquesta joia modernista. Es preveu que a finals de l’any 2020 us puguem mostrar el resultat final del projecte: deu habitatges i un espectacular àtic conformaran la nova transformació d’aquest singular immoble.

L’edifici contarà, a més, amb excepcionals espais com un gimnàs, una sauna, un SPA i una piscina a l’aire lliure al solàrium que el convertirà en un edifici icònic de referència.

 

Mes a mes, us anirem mostrant els avenços d’aquest projecte per tal que puguem compartir amb tots i totes vosaltres l’experiència de tractar un edifici d’aquesta importància.

Vols conèixer d’altres obres realitzades a edificis a Barcelona? No te les perdis.

 

Imatges: Kris Moya Studio