Inauguració de la plaça de les Dones del 36: remodelació, naturalització i feminisme

Inauguració de la plaça de les Dones del 36: remodelació, naturalització i feminisme

Dissabte dia 7 de març a les 12:00h s’inaugura la remodelació i la naturalització de la mitgera de la plaça de les Dones del 36 en el marc de l’acte central a Gràcia del Dia Internacional de les Dones.

La mitgera està dedicada a la memòria de les dones que, durant la Guerra Civil, van tenir un paper actiu en la defensa de la República. En una de les parets de la plaça s’ha realitzat un mural artístic amb la imatge de la miliciana antifeixista Marina Ginestà, reproduint la fotografia icònica que li va fer Hans Gutmann a la terrassa de l’Hotel Colón.

El projecte de remodelació ha estat realitzat per l’equip d’OIC Penta, format per: Oscar Bernabé i Albert Codinach com a caps d’obra, David Castro com a enginyer d’instal·lacions i David Díez com a director tècnic. L’estudi d’arquitectura i disseny que ha dirigit el projecte ha estat ARQUIVISTES.

 

La remodelació de la plaça de les Dones del 36

La remodelació forma part del Pla de Rehabilitació de mitgeres consolidades 2018 – 2019 impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà.

El programa vol aportar beneficis de millora sobre el paisatge urbà i les condicions ambientals, a més de millorar la qualitat de vida de les persones que habiten la finca i les condicions ambientals. D’aquesta intervenció destaca la millora de l’aïllament tèrmic de la finca adjacent i l’obertura de noves finestres, la instal·lació d’un jardí vertical i de 31 plaques fotovoltaiques, així com el mural artístic que crea una nova relació entre la plaça i l’obra realitzada.

 

Dia Internacional de la Dona

La inauguració es fa el mateix dia que l’acte central del Dia Internacional de la Dona, que a Gràcia es fa el dissabte 7 de març.

Les activitats comencen a les 11 h amb un contacontes i finalitzaran amb un aperitiu musical on està convidat el veïnat.

Programa d’activitats

11h Contacontes infantil amb Mima Teatre

12h Inauguració de la remodelació i naturalització de la mitgera en homenatge a les dones del 36

12:30h Lectura del manifest del 8M

12:45h Vermut musical amb Las Karamba

 

 

Si passegeu per Gràcia, podreu gaudir de l’obra i de la història que ens explica. ????

Vols conèixer més projectes del nostre equip d’OIC Penta?