Edifici d’obra nova a Reus: 18 habitatges i aparcament

Edifici d’obra nova a Reus: 18 habitatges i aparcament

Iniciem un nou projecte a Reus: edificio d’obra nova a Reus. El projecte consisteix en la construcció de dos edificis d’habitatges i aparcament, juntament amb la promotora GESBORK ACTIUS SLU, de la mà de l’arquitecta Marta Jara, de l’estudi d’arquitectura, interiorisme i disseny M31Estudi i juntament amb els aparelladors Manel Sarquella i Jordi Sánchez.

L’equip d’OIC Penta responsable d’aquest projecte està format per: Mireia Garcia, Jordi Martí, Toni Valverde i Jordi Leche.


 

El solar on se situaran els habitatges es troba entre el carrer del Camí de Tarragona i el Carreró del Gas. En aquest terreny rectangular, s’han començat a construir els dos blocs de pisos que conformaran la promoció i entre els quals hi haurà una zona enjardinada. Les característiques principals dels pisos són: al voltant de 80m2, 2 habitacions, 2 lavabos, menjador i cuina.

En aquests renders, elaborats per FOTO ARQ 3D, es pot observar la distribució dels habitatges:

Aquest projecte compta amb tres elements destacats:

  • Façana ventilada amb xapa ondulada.
  • Zones amb els sostres vists de formigó. Aquest element s’utilitza a les habitacions i al menjador.
  • Parquet com a paviment.

A continuació, analitzarem l’elecció de materials com el formigó i la fusta com a base del disseny d’interiors.

 

El formigó com a element de decoració d’interiors

El formigó vist està compost de ciment, grava, aigua i àrids i es tracta d’un material que, tradicionalment, s’ha utilitzat en grans obres civils: ponts, murs de contenció i, en general, en estructures de construccions voluminoses. No obstant això, actualment s’està expandint el seu ús també per al disseny d’interiors per la seva gran varietat de possibilitats.

Característiques decoratives del formigó:

  • El formigó és molt versàtil quant a color i textura i permet l’aplicació de diversos tipus de pintura: gris ciment, esmalts, vernissos, etc.
  • Existeix la possibilitat de combinar el formigó en espais polivalents.
  • Té una utilitat tant com a paràmetre vertical (parets i envans) com a horitzontal (paviment i sostre).
  • Amb el formigó estriat és possible crear espais singulars si se li combina amb una estudiada il·luminació.

 

La fusta com a element de disseny d’interiors

La fusta posseeix una sèrie de característiques i propietats tant físiques (resistència mecànica i gran flexibilitat), com mediambientals (material ecològic que procedeix d’una font natural) i també estètiques (elegància i bellesa) que la converteixen en idònia per al disseny d’interiors.

A més, és un material de gran durabilitat si es posen en marxa les mesures de manteniment i el tractament adequat i amb una gran capacitat aïllant, tant a nivell tèrmic com acústic.

 

Reus, una ciutat acollidora

La ciutat de Reus es troba a la província de Tarragona i és la capital de la comarca del Baix Camp, la qual forma part de l’àrea metropolitana denominada Camp de Tarragona. Segons l’INE (Institut Nacional d’Estadística) la seva població, comptabilitzada en 2019, és de 104.373 habitants.

Aquesta terra és famosa per la seva oferta cultural i per ser el lloc on van néixer personatges tan famosos com Antoni Gaudí o l’escultor Joan Rebulll. Reus compta amb una oferta d’oci i restauració variada el que fa que cada cap de setmana els seus carrers s’omplin de vida, especialment al centre històric. No obstant això, Reus no és una ciutat tan turística pel que, es converteix en un lloc ideal per viure tot l’any còmodament gràcies a la varietat de serveis amb els quals compta.

A totes aquestes característiques és important sumar-li la seva ubicació: la ciutat de Reus es troba situada en un lloc privilegiat gràcies a la seva proximitat amb Tarragona, a tan sols 15 minuts i a altres 15 minuts d’una de les poblacions més turístiques de Catalunya com ho és Salou. També es troba prop de racons paradisíacs de la costa com la Ametlla de Mar.

Vols conèixer més projectes OIC Penta en la construcció d’edificis d’habitatges?