Unes oficines que conserven la història de Lluch Essence

Oficinas Lluch Essence

Unes oficines que conserven la història de Lluch Essence

Desprès de la rehabilitació realitzada per OIC Penta, les oficines de Lluch Essence, situades al Prat de Llobregat (Barcelona), són lluminoses, àmplies i d’estil industrial. Dins d’elles, a les parets i sobre el mobiliari, hi ha nombrosos objectes que recullen part dels més de 60 anys d’història d’aquesta companyia familiar que comercialitza i distribueix olis essencials i químics: fotografies antigues de l’àlbum de l’empresa, alambins de coure, flascons de perfum de dimensions extraordinàries o un antic cartell que indica que aquest és un lloc de fabricació d’essències i perfums.

Abans de la rehabilitació escomesa per OIC Penta, Lluch Essence comptava amb una nau de dues plantes separada de la zona d’oficines per un moll de càrrega i descàrrega de mercaderies de 20 metres. El repte del projecte era aprofitar al màxim la llum de les dues zones, guanyar espai d’oficines, suavitzar la imatge de l’entrada i afavorir la comunicació entre les naus. 

L’arquitecte Albert Lluch va idear un pla mestre amb l’objectiu de redistribuir les oficines, donar un major espai als departaments, crear zones comuns, reubicar els serveis i el laboratori i integrar sales de formació. A més, també va concebre una nova zona de reunions informals i una cantina més espaiosa.

Un sofisticat lloc de treball

Després de la rehabilitació, la planta primera s’ha reordenat per aprofitar al màxim la llum de les tres noves àrees, emmoquetades en diferents tonalitats de gris. Aquí es troben les zones de treball dels directors de departament, una sala de reunions, serveis, aules tècniques i de formació, magatzems, zona de reunions informals i office. El despatx Sofia Lluch, CEO de la companyia, tenen llum natural i vistes al laboratori, el departament més tecnològic i representatiu de l’empresa.

La seu central de Lluch Essence disposa ara de zones de treball obertes que afavoreixen la comunicació i contribueixen a reduir les barreres jeràrquiques dins de l’equip. Les lamel·les de fusta de castanyer atorguen una sensació d’acolliment a les oficines, mentre que les tires led i les parets amb revestiment d’aspecte de marbre pedra li confereixen un aire tecnològic i sofisticat.

Oficines Lluch EssenceRehabilitación Lluch EssenceRehabilitación oficinas Lluch Essence

Nous espais

Aquestes oficines connecten amb els nous espais de la planta baixa mitjançant una passarel·la de parets inclinades i revestida amb perfils de vidre que s’il·lumina quan es fa fosc. Mitjançant l’accés general de la planta baixa s’arriba a la cantina, vestuaris i oficines del personal que estan en contacte directe amb el magatzem, logística i transport.

A l’exterior, l’edifici es va suavitzar realitzant unes perforacions circulars. En total, es van crear 44 ulls de bou de 40 centímetres de diàmetre a la façana de formigó prefabricat que donen llum a l’interior i permeten que els treballadors tinguin una visió de l’exterior.

Desprès de la rehabilitació duta a terme per OIC Penta, existeix un nou control d’accessos, una zona enjardinada i una pèrgola revestida de fusta artificial sota la qual aparcar els cotxes, que donen una imatge renovada a l’entrada de Lluch Essence.

Oficines Lluch Essence

Rehabilitación oficinas Lluch EssenceOficines Lluch EssenceRehabilitación oficinas Lluch Essence

Imatges: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment