Un modern Centre d’Urgències d’Atenció Primària a Gràcia

Un moderno Centro de Urgencias de Atención Primaria en Gràcia

Un modern Centre d’Urgències d’Atenció Primària a Gràcia

Des del passat mes de novembre de 2018, els veïns i veïnes de Gràcia disposen d’un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària on poden ser atesos les 24 hores, cada dia de l’any. El nou CUAP de Gràcia, construït per OIC Penta, ofereix serveis per urgències de baixa i mitjana complexitat als 121.828 ciutadans del districte.

El projecte, supervisat per la cap d’obra d’OIC Penta Nuria de Mesas, va adequar la primera planta i zones exteriors del Centre d’Atenció Primària Larrad amb la finalitat d’integrar aquest centre d’urgències dins de l’edifici, construït el 2003.

Els accessos són ara còmodes i en l’actualitat les ambulàncies ja poden estacionar davant l’entrada del CUAP, al carrer Larrad número 1. A més, en cas de pluja, les lliteres estan protegides de l’aigua mitjançant unes noves marquesines.

En concret, el projecte planteja una intervenció en una superfície de 365.50 m2 i l’estructura en dues àrees: una zona externa d’atenció al públic i un altra, separada per una porta automàtica, de treball intern amb accés restringit.

Un moderno Centro de Urgencias de Atención Primaria en Gràcia Un moderno Centro de Urgencias de Atención Primaria en Gràcia

A la zona d’entrada, davant la porta d’accés, hi ha un nou taulell de recepció, sala d’espera, accés a la zona de proves, sala de radiologia amb vestidor, magatzem de gasos i serveis per al públic.

El passadís de la zona de treball és clau perquè facilita el trànsit de les lliteres en les dues direccions i connecta amb certs espais privats pensats únicament per als professionals sanitaris, com la sala d’espera interna o els lavabos.

El nou CUAP de Gràcia integra 3 boxs de visita, 4 boxs d’observació, magatzems, zona de descans, sala d’informes, espai de control per a la infermeria, sala de radiologia, laboratori, àrea d’espera interna, control d’esterilització, sala d’emergències i zona de traumatologia.

Fins aquest moment, i des de 2011, el servei es prestava a l’Hospital de l’Esperança, un complex hospitalari obert fins a les dotze de la nit i ubicat a escassos 120 metres. Ara, aquest CUAP, gestionat per l’empresa pública Parc Salut Pere Virgili, disposa d’unes instal·lacions modernes, que integren l’última tecnologia i que garanteixen un servei d’urgències ininterromput al barri de Gràcia.

 

Un moderno Centro de Urgencias de Atención Primaria en Gràcia

Un moderno Centro de Urgencias de Atención Primaria en Gràcia

Imatges: Kris Moya Studio