Transformació d’un pis modernista de l’Eixample barceloní en una clínica dental

Transformación de un piso modernista del Eixample barcelonés en una clínica dental

Transformació d’un pis modernista de l’Eixample barceloní en una clínica dental

La clínica dental Rossell Carol, situada a la Rambla Catalunya, conserva l’encant històric dels típics habitatges de l’Eixample barceloní. Per aquest projecte de reforma interior, l’arquitecte Jaume Falguera va conservar els detalls que fan especial aquest pis modernista: sostres alts amb motllures florals, portes i finestres de fusta, llar de foc i acolorides rajoles hidràuliques.

Durant les obres, executades per OIC Penta, es va actuar de forma superficial en l’estructura i es va conservar la disposició característica dels pisos modernistes de l’Eixample, al voltant d’un passadís. Per tant, els enderrocs van ser puntuals i es van realitzar únicament per donar una major amplitud a determinats espais de la clínica dental.

Després del projecte de reforma interior, la consulta, de 109 m2 útils, es distribueix en recepció, sala d’espera, consulta, dos despatxos, 3 boxes, dues sales, zona de raigs X, bany, vestidor, àrea de maquinària i espai d’emmagatzematge.

En la nova clínica dental destaquen les rajoles hidràuliques amb motius calidoscòpics i el terra de fusta, que li dona un aspecte acollidor. A la clínica dental Rossell Carol, hi ha material professional, mobiliari i fotografies històriques que recorden els 130 anys d’història d’aquesta família, una de les més implicades en l’avanç de l’odontologia en la societat catalana. El mobiliari nòrdic i els materials d’última generació pel tractament dental fan que la clínica dental Rossell Carol sigui una consulta moderna i càlida, que respecta el seu moment en el temps i recorda les tres generacions que li precedeixen.

Transformación de un piso modernista del Eixample barcelonés en una clínica dental

Projecte de reforma interior

El projecte realitzat per OIC Penta a la clínica dental Rossell Carol és un exemple de reforma interior sense intervencions a la façana del carrer, balcons o patis. Mitjançant aquestes obres es contribueix a millorar les condicions d’habitabilitat i es redistribueix l’espai interior amb intervencions mínimes.

Els projectes de reforma interior també ajuden a modernitzar les instal·lacions i a sanejar-les. Al finalitzar les obres, l’espai i les estructures d’aquesta clínica dental són més segurs i compleixen estrictament amb la normativa actual.

A OIC Penta t’assessorem i coordinem l’execució del projecte de reforma interior amb professionalitat i compromís. Tens dubtes? Vols informació concreta? Ens agradaria parlar amb tu. No dubtis a contactar amb nosaltres!

Imatges: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment