Reforma de l’interior d’un bloc de pisos al carrer Pallars de Barcelona

Reforma del interior de un bloque de pisos en la calle Pallars de Barcelona

Reforma de l’interior d’un bloc de pisos al carrer Pallars de Barcelona

Finalitzada la reforma duta a terme per OIC Penta, els pisos del carrer Pallars de Barcelona, al districte de Sant Martí, són amplis, lluminosos, acollidors, segurs i moderns. Els habitatges han sigut decorats amb cuidats detalls i mobiliari d’estil nòrdic i destaquen per la seva funcionalitat. A l’exterior, i des de la coberta de l’edifici, hi ha unes excepcionals vistes de la ciutat: la Torre Glòries, els gratacels de Mapfre i l’Hotel Ars i la platja de la Barceloneta.

En concret, aquesta reforma es va plantejar en deu habitatges distribuïts en cinc plantes i va implicar obres en una superfície total de 730 m2. No obstant això, no es va intervenir en la coberta, ni en els dos locals de la planta baixa, àtic, façana i escales.

Els pisos han sigut dissenyats per a famílies de quatre o cinc persones i tenen entre dues i tres habitacions, cuina, dos banys, sala d’estar o menjador i una sortida a un balcó orientat al carrer Pallars. En l’interior dels habitatges, els nous acabats es van pensar amb precisió, les parets es van enlluir i pintar i es van col·locar rajoles ceràmiques a terra amb motius òptics en blanc i negre que han aconseguit que les estances siguin lluminoses i acollidores i semblin més àmplies.

El projecte, concebut per l’arquitecte Joan Francesc García de bAR Arquitectura i Disseny, va incloure la instal·lació en l’edifici d’un ascensor, l’aïllament de la coberta de l’edifici amb panells rígids de llana de roca i la protecció de les zones exteriors mitjançant terres de deck (làmines de fusta). També es varen renovar les instal·lacions de climatització, es aixetes, aigüeres, rentamans i cisternes dissenyats per estalviar aigua i escalfadors elèctrics en tots els habitatges.

Reforma de l’interior d’un bloc de pisos al carrer Pallars de Barcelona

Un edifici amb un nou valor

Construït entre mitgeres i amb un pati interior en forma d’illa, l’edifici del número 171 del carrer Pallars de Barcelona és també un exemple de la particular forma que adquirien els antics blocs d’habitatges a l’Eixample al segle XIX. El projecte, executat per OIC Penta, va reformar per complet aquest bloc de característica forma trapezoidal i cinc plantes d’altura, va conservar la seva essència i el va adequar a l’estètica del moment.

El projecte de reforma en els habitatges de l’edifici del carrer Pallars per al promotor Pladesala va ser supervisat per la cap d’obra d’OIC Penta Nuria de Mesas. Aquesta intervenció a curt termini va revalorar per complet l’immoble, que ara disposa de deu acollidors pisos en ple districte 22@, el moderníssim barri d’investigació i desenvolupament tecnològic de Barcelona.

Reforma de l’interior d’un bloc de pisos al carrer Pallars de Barcelona

 

Imatge: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment