Unes noves instal·lacions per al Servei de Neurofisiologia de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona

Unas nuevas instalaciones para el Servicio de Neurofisiología del Hospital Vall d’Hebron de Barcelona

Unes noves instal·lacions per al Servei de Neurofisiologia de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona

L’estratègia de transformació de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, que es va iniciar el 2017, planteja les línies mestres per convertir aquest centre en un parc de salut públic pioner en la cura i la investigació per afavorir la qualitat de vida de les persones.

Després de la construcció de nous edificis, la remodelació i l’adequació de tot el recinte, l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona es convertirà en un parc de salut públic obert a la ciutat, modern, integrat, sostenible i amb nombrosos espais verds. Amb una inversió global de 146 milions en sis anys (2017-2033), les obres de millora no només l’adequaran als reptes assistencials del futur sinó que el convertiran en una entitat de referència en assistència, investigació, docència i innovació.

Dins d’aquest pla, els tres hospitals que componen el complex s’estan reordenant per oferir un servei assistencial més eficient. Com a part d’aquesta extensa transformació, OIC Penta ha contribuït a unificar el Servei de Neurofisiologia, que es trobava dispers en tres edificis: l’Hospital General, l’Hospital de Traumatologia i l’Hospital Matern Infantil.

El Servei de Neurofisiologia de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona se situa ara a la planta subterrània de l’Hospital Matern Infantil, en un entorn aïllat, segur, còmode i silenciós.  Amb una superfície construïda de 444,64 m2, l’espai s’estructura en quatre boxs per a nens completament equipats (un d’ells amb funció polivalent d’electromiografia, un altre de potencials evocats i dos d’electroencefalogrames), dues sales d’informes, sala de reunions, dos despatxos, secretaria d’atenció a l’usuari i sales d’espera. També disposa de magatzem, zona de neteja, office i lavabos.

Unas nuevas instalaciones para el Servicio de Neurofisiología del Hospital Vall d’Hebron de Barcelona

Unes instal·lacions pensades per al descans

El disseny de les instal·lacions afavoreix l’ambient de tranquil·litat requerit per dormir durant les exploracions. En elles, els envans divisoris i les zones adjuntes estan aïllades mitjançant llana de roca d’alta densitat que impedeixen que entri el so de l’exterior. A més, s’ha tingut cura de la il·luminació dels boxs i, per això, les llums leed permeten que el personal sanitari pugui treballar en penombra i regular la il·luminació durant les proves. Per evitar el soroll dins de les instal·lacions i afavorir el silenci, les sales d’espera es troben molt properes als boxs amb accés pràcticament directe des del passadís.

Aquesta nova infraestructura, supervisada per la cap d’obra d’OIC Penta Nuria de Mesas, assegura la neteja, la seguretat i la connectivitat. Per aïllar els boxs dels senyals de radiofreqüència, les parets i els sostres s’han protegit amb pantalles protectores d’acer que es connecten amb una presa de terra i eviten les interferències amb els aparells d’exploració. Mentre que les superfícies s’han revestit amb material fenòlic i vinílic que faciliten la neteja i la durabilitat.

El projecte, executat en 3 mesos, també ha donat importància a afavorir la comunicació i la connectivitat: les instal·lacions compten amb una xarxa de gasos d’oxigen i buit, així com de recuperació, xarxa de veu i dades generals, que connecten els boxs amb la sala de treball. 

Unas nuevas instalaciones para el Servicio de Neurofisiología del Hospital Vall d’Hebron de Barcelona

Imatges: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies