Un funcional edifici al carrer Balmes de Barcelona

Un funcional edificio en la calle Balmes de Barcelona

Un funcional edifici al carrer Balmes de Barcelona

L’edifici del carrer Balmes, 248, construït per OIC Penta destaca per la seva ubicació privilegiada, al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, per la racionalitat amb què es distribueix l’espai a l’interior dels habitatges i les seves àmplies places de pàrquing.

Els edificis projectats per l’estudi d’arquitectura Martí&Sardà/Mercè Castells es caracteritzen per la racionalitat, la optimització de l’espai i la recerca de la llum. L’edifici de nova planta del carrer Balmes de Barcelona és, precisament, un exemple d’aquest model constructiu que cerca la racionalitat, la qualitat, el confort i l’ús de materials tradicionals i tecnològics.

La façana de l’edifici, de cinc plantes d’altura, es caracteritza per les reixes i baranes metàl·liques grises que potencien la linealitat de l’edifici, ubicat en una parcel·la rectangular de 9 metres d’amplitud. A l’exterior es pot veure l’original llum de l’entrada a través de un gran finestral; un recurs que aconsegueix restar serietat a la façana, especialment quan es fa fosc.

Un edificio funcional en la calle Balmes de BarcelonaUn edificio funcional en la calle Balmes de Barcelona

Una construcció de nova planta que “ha aportat valor”

Dins d’aquests deu habitatges, de 50 m2, tot l’espai és valuós. Per això, la superfície s’ha aprofitat al màxim integrant un mobiliari pràctic i funcional com armaris encastats, portes corredisses i vidres reversibles.

La practicitat del disseny no s’observa només a les vivendes sinó també a les zones de pas, les escales, l’espai del terrat i la planta baixa, que integra aparcaments i trasters dins d’un ampli espai de 256m2.

L’edifici, supervisat pel tècnic d’OIC Penta Francisco Romero, va ser ideat pel promotor Derby Overseas amb la intenció d’aconseguir uns habitatges dirigits a gent jove amb zones obertes i funcionals.

El projecte, segons explica el client en la seva pàgina web, ha aconseguit complir el seu propòsit i “ha aportat valor a la construcció de l’actiu tant en l’àmbit de terminis, com de costos i qualitats”.

Un edificio funcional en la calle Balmes de Barcelona

Un funcional edificio en la calle Balmes de Barcelona

Compromesos amb la seguretat i els processos

Per la seva trajectòria i experiència, OIC Penta aconsegueix unes construccions de la més alta qualitat. Aquesta companyia segueix un estricte compliment de les normes de seguretat: és rigorosa amb les mesures que impedeixen qualsevol dany durant l’execució dels projectes d’obra nova, realitza una adequada gestió de residus i protegeix amb especial cura la seguretat dels seus treballadors.

 

Imatges: Kris Moya Studio

Write a Reply or Comment