Aragó 102: l’edifici de nova construcció en el cor de l’Eixample Esquerra

Aragó 102: l’edifici de nova construcció en el cor de l’Eixample Esquerra

Aragó 102 és la direcció de l’edifici de nova construcció, propietat de la promotora immobiliària Uniq Residential, en el que ha treballat l’equip d’OIC Penta, liderat pel cap d’obra Fran Romero. El resultat final és un bloc integrat per dotze pisos acollidors, confortables, amplis i lluminosos.

En aquest projecte hem treballat juntament amb l’arquitecte Joan Garcia Bores de GRB – Garcia-Bores i Ruano Arquitectes, amb l’arquitecte tècnic Pau de Ochoa Nistal, l’estructurista Joan Carles Capilla de Capilla Mónaco Arquitectos i el coordinador de seguretat Albert Coll de ARCBCN Enginyers.

 

Els habitatges ofereixen un disseny atemporal basat en un esquema cromàtic neutre, llum natural i flexibilitat en l’ús dels diferents espais. L’edifici es troba en una ubicació excel·lent, al cor de l’Eixample Esquerra de la ciutat de Barcelona, i consta de deu pisos de tres dormitoris i dos dúplexs en planta baixa amb dos dormitoris i un jardí privat. Els pisos tenen unes dimensiones que oscil·len entre 89 m² i 102 m², i alguns tenen terrassa privada.

Els materials utilitzats en la construcció són de gran qualitat i presenten acabats moderns en la creació d’aquests habitatges elegants i eficients. Altres aspectes a destacar són: ubicació estratègica al centre de la ciutat, habitatges amb terrassa i jardins privats, terrassa al terrat, distribució flexible amb envans mòbils.

 

La importància dels acabats

Els acabats interiors de l’habitatge es composen de parquet natural de roure, armaris i portes lacades en blanc, acabats de parets amb pintura plàstica. La cuina és el model Eco de la marca Nolte amb sobre de silestone blanc Zeus. Els paviments i revestiments dels banys i la cuina són de la marca Saloni model projecció, tots els sanitaris són de Roca.

A les zones comuns s’ha utilitzat el paviment de la marca Argenta model Core Snow. D’altra banda, a la coberta principal s’ha realitzar una zona de chill out amb paviment flotant de la marca Argenta model core extrem.

En referència a les façanes, tota la fusteria és de la marca Technal, la façana principal és una façana ventilada acabat amb gres de la casa Marazzi. La façana posterior és un arrebossat hidròfug acabat pintat.

 

Superfície construïda

  • Planta Terrat Badalot d’escala 25,35 m²
  • Planta Cinquena Dos Habitatges 213,75 m²
  • Planta Quarta Dos Habitatges 213,75 m²
  • Planta Tercera Dos Habitatges 213,75 m²
  • Planta Segona Dos Habitatges 213,75 m²
  • Planta Primera Dos Habitatges 213,75 m²
  • Planta Altell Local comercial + dos habitatges tipus duplex 172,00 m²
  • Planta Baixa Local comercial + dos habitatges tipus duplex 220,50 m²

Total de la superfície construïda es de 1.486,60 m²

L’Eixample de Barcelona

El districte de l’Eixample de la ciutat comtal va ser ideat per l’arquitecte Ildefons Cerdà amb la finalitat d’expandir la ciutat. Actualment es tracta d’una de les millors zones de Barcelona per viure. Entre els barris que composen aquest districte, trobem: Sagrada Família, Dreta de l’Eixample, Sant Antoni, la Nova Esquerra i l’Antiga Esquerra de l’Eixample.

Els avantatges de viure en aquesta zona de la capital catalana són diverses. En parlem sobre les més destacades:

La cultura és un dels avantatges més importants i és que el districte de l’Eixample té les millores obres del Modernisme barceloní. Hi trobem edificis tan importants com la Sagrada Família, la Casa Ametller, la Casa Batlló o la Pedrera.

Entre l’Eixample i la resta de Barcelona, la comunicació és perfecta. Mitjançant diferents parades de metro i autobús urbà, així com algunes estacions de FGC i RENFE, s’hi pot accedir a qualsevol punt de la ciutat en poc temps.

En aquest districte trobem tot tipus de botigues especialitzades i supermercats. A més, hi ha centres comercials, quioscos, cinemes, un bon nombre de restaurants i d’altres establiments d’oci.

Quant a la oferta educativa, a l’Eixample se situa un bon nombre de centres educatius per a nens, nenes i joves, com és el cas de centres d’ensenyament a nivell infantil, primària, secundària o formació professional, escoles de bressol per als més petits i molts espais dedicats a la cultura, com escoles de música, biblioteques, centres cívics, etc.

D’altra banda, petits i adults poden millorar la seva qualitat de vida en diferents gimnasos, instal·lacions esportives municipals, piscines, etc.

 

La importància d’una llar confortable

Per tal d’aturar el més aviat possible la propagació del COVID-19 i la crisis sanitària que aquesta malaltia està provocant, el govern central va decretar l’estat d’alarma. Per tant, estem passant més temps a casa de l’habitual. Les nostres llars s’han convertit en despatxos, gimnasos, sales de joc, cinemes, sales de concerts, restaurants, espais especials on fer videoconferències amb amics i familiars, etc.

Els i les expertes apunten que moltes coses canviaran quan tornem a la normalitat. Haurem après i serem millors. Aspectes que es destaquen són l’Arquitectura i la Construcció: alguns espais passaran a tenir més importància, la llum natural serà més necessària, entre d’altres qüestions.

Per a OIC Penta, els habitatges sempre han estat projectes de gran importància. Fer més confortable una llar, crear benestar, construir, remodelar o rehabilitar un espai essencial a la vida de les persones.

 

Vols conèixer més projectes d’habitatges?

 

Imatges: Kris Moya Studio