Un 2020 d’aprenentatge i superació: projecte a projecte

Un 2020 d’aprenentatge i superació: projecte a projecte

El 2020 ha estat un any que podem qualificar amb diferents adjectius, certament, molts d’ells vinculats a la incertesa. Això no obstant, des d’OIC Penta volem repassar aquest any a través d’alguns dels projectes que s’han desenvolupat i que ens fan veure el 2020 com un període caracteritzat per la capacitat d’aprenentatge i de superació del nostre equip i els companys i companyes de professió.

Des del mes de gener fins al desembre, hem finalitzat moltes obres que hem compartit amb tots i totes vosaltres a través dels nostres canals: el blog i les xarxes socials. Repassem mes a mes algunes d’elles:

Gener 2020: Remodelació de l’edifici el Dau

Vam començar l’any anunciant la finalització de les obres a l’emblemàtic edifici el Dau, propietat de la immobiliària Colonial i ubicat a la Diagonal de Barcelona. L’objectiu de la remodelació va ser dotar a l’edifici de nous serveis, adaptant-se a les necessitats actuals. 

El projecte va comptar amb l’arquitecte Octavio Mestre, amb l’equip tècnic format per Albert Lluch, Pere Peix, Javier Monte, el project manager Xavier Pretel i amb Manuel Gallardo, cap de grup d’OIC Penta. Tanmateix, el disseny va ser obra de l’estudi GÄRNA.

 

 

Febrer 2020: Rehabilitació de l’Institut Cristòfol Colom

Al mes de febrer vam acabar la reforma de l’Institut Cristòfol Colom, la qual va consistir en una modificació estructura per encabir un centre professionalitzador. 

L’equip que va formar part d’aquest projecte va estar constituït per, en primer lloc, el promotor i la promotora del Consorci d’Educació de Barcelona, Sergi Salvador i Nelia Rosense. Tanmateix, la directora i el director d’obra van ser els arquitectes Maria Bacardit i Xavier Terrisse. El coordinador de Seguretat i Salut va ser Lluis Aguilar. La direcció executiva de l’obra va estar en mans d’ARQUIRED, Gerard Torres i Juli Cortes. ESITEC i SOREXENERGI es van encarregar de la direcció d’obra quan a instal·lacions, en Norbert de Sansimon i en Pedro Soto. OIC Penta va participar amb en David Díez com a director tècnic, l’Oscar Bernabe com a cap d’obra, la Leidy Tovar com a tècnica d’obra i l’enginyer d’instal·lacions David Castro.

 

Març 2020: Un nou vestíbul per la Torre Marenostrum, l’emblemàtic edifici de la Barceloneta

La Torre Marenostrum, propietat de la immobiliària Colonial i obra dels arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, s’aixeca sobre els terrenys on fa més de 150 anys s’hi trobava la primera fàbrica de gas del país.

L’objectiu de l’obra va ser construir un vestíbul en consonància amb les necessitats de les persones que hi treballen, per tant: renovat i amb més llum.

L’equip de professionals que hi van participar estava format per l’arquitecte Sergio Sanz, l’instal·lador David Costajussà i INNOVAGRUP Solid Surface. L’equip d’OIC Penta va estar format pel director tècnic David Díez, el cap de grup Manuel Gallardo i la cap d’obra Nuria Selva.

 

Abril 2020: Aragó 102, l’edifici de nova construcció en el cor de l’Eixample Esquerra

Durant el mes d’abril vam presentar el resultat de les obres al carrer Aragó. El número 102 és la direcció de l’edifici de nova construcció, propietat de la promotora immobiliària Uniq Residential, en el que va treballar l’equip d’OIC Penta, liderat pel cap d’obra Fran Romero. El resultat final va ser un bloc integrat per dotze pisos acollidors, confortables, amplis i lluminosos.

En aquest projecte vam treballar juntament amb l’arquitecte Joan Garcia Boresr de GRB – Garcia-Bores i Ruano Arquitectes, amb l’arquitecte tècnic Pau de Ochoa Nistal, l’estructurista Joan Carles Capilla de Capilla Mónaco Arquitectos i el coordinador de seguretat Albert Coll de ARCBCN Enginyers.

 

Maig 2020: Magic Box, l’edifici d’oficines de nova construcció a Sant Cugat i el futur dels espais de treball

Durant el mes de maig vam anunciar l’inici de les obres de l’edifici d’oficines Magic Box a Sant Cugat del Vallès. Aquest serà un dels projectes protagonistes del 2021. Us anirem mostrant la seva evolució! 

 

Juny 2020: Numància 55, habitatges d’obra nova a Les Corts

Aquest projecte suma un total de 22 habitatges d’obra nova, contemporànies, de 2, 3 o 4 dormitoris, en el barri de les Corts. Una de les característiques més destacables de Numància 55 és que compta amb solàrium i piscina comunitària a la zona de la penúltima planta.

Els habitatges, propietat de la promotora immobiliària Uniq Residential es troben convenientment situades al voltant de múltiples botigues, restaurants i bars de Les Corts. Amb la seva façana elegant i les seves imponents finestres, cada apartament s’inspira en un estil minimalista amb colors neutres i materials nobles.

En aquest projecte, l’equip OIC Penta el va liderar el nostre cap d’obra Fran Romero. L’arquitecte responsable va ser Joan Garcia Bores de GRB – Garcia-Bores i Ruano Arquitectes.

 

Juliol 2020: El Mercat de la Vall d’Hebron – Teixonera, nou ascensor que millora l’accessibilitat

El projecte d’urbanització dels entorns del Mercat de la Vall d’Hebron – Teixonera, desenvolupat per l’Ajuntament de Barcelona, va incloure la construcció d’un ascensor entre el carrer Saturnino Calleja i el carrer Trueba. Es tracta d’un projecte rellevant atès que salva un desnivell de 10,9 metres entre els carrers, facilitant així l’accés al mercat.

El projecte de remodelació de l’espai urbanístic va tenir com a objectiu millorar l’accessibilitat de tots els veïns i veïnes. L’equip OIC Penta que hi va participar en aquesta obra va estar format pel cap de grup Manuel Gallardo i el cap d’obra Adonis Sebastián. Van treballar dia a dia al costat de l’empresa Engineering Consultancy Group.

 

Agost 2020: Edifici d’obra nova a Reus: 18 habitatges i aparcament

Vam anunciar l’inici de les obres per la construcció d’un edifici d’obra nova a Reus. Juntament amb la promotora GESBORK ACTIUS SLU, de la mà de l’arquitecta Marta Jara, de l’estudi d’arquitectura, interiorisme i disseny M31Estudi i juntament amb els aparelladors Manel Sarquella i Jordi Sánchez. L’equip d’OIC Penta responsable d’aquest projecte està format per: Mireia Garcia, Jordi Martí, Toni Valverde i Jordi Leche. 

 

Setembre 2020: Rehabilitació energètica i altres millores a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat

Al mes de setembre vam iniciar les obres a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat juntament amb Geinstal. El projecte es centra en l’edifici B i consisteix en la seva rehabilitació energética.

El consistori ha decidit posar en marxa aquesta actuació amb l’objectiu de millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal del carrer Josep Prats, número 2, en la línia marcada per l’ajuntament de dur a terme accions que contribueixin a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

L’equip del projecte està format per: l’arquitecte Albert Plà i Gisbert i un equip tècnic format per: en David Díez, la Núria Selva, en Conrado Vázquez i la Dallely Cancino, i per la Direcció de les Obres, l’arquitecta técnica Eva Galimany i en Xavier Miralles. 

 

Octubre 2020: Rehabilitació de Mas Fonollar, el centre de recursos juvenils de Santa Coloma de Gramenet

Durant el mes d’octubre vam finalitzar la reforma del centre de recursos juvenils de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’edifici és conegut com a Mas Fonollar.

Construït amb anterioritat a l’any 1386, va ser el centre d’una gran heretat agrícola. A finals del segle XIV era propietat de Guillem Fonollar, família a la qual encara pertanyia durant els segles XVIII i XIX. L’edifici actual és fruit de petites intervencions realitzades entre els segles XVII i XVIII i de la seva rehabilitació l’any 1982. Actualment, és propietat municipal i funciona com a CRJ (Centre de Recursos Juvenils).

Els arquitectes van ser Illa Arquitectes: Carles Lladó Royo i Joan Iñiguez i, per part de l’ajuntament, l’arquitecta Elena Gómez Martínez. L’equip OIC Penta va estar format pel nostre enginyer d’instal·lacions David Castro, la cap d’obra Núria de Mesas i el director tècnic David Díez.

 

Novembre 2020: Adequació de l’Escola Doña Magdalena, bé cultural de la ciutat de Terrassa

Durant el mes de novembre us hem mostrat el final de les obres d’adequació de l’edifici Escola Doña Magdalena, situat al carrer de Sant Isidre de Terrassa. L’objectiu del projecte ha estat rehabilitar l’espai per acollir les oficines de la seu del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, per tal de garantir les noves necessitats funcionals i de confort per a la implantació de la nova seu.

L’adequació de l’edifici s’ha desenvolupat a partir del projecte dissenyat per l’arquitecte Òscar Alsina Bartolomé. El director de l’obra ha estat l’arquitecte Jordi A. González i el director executor de l’obra ha sigut l’arquitecte Albert Peñarando. L’equip OIC Penta ha estat integrat pel cap d’obra Raul Sánchez i l’enginyer d’instal·lacions David Castro.

 

Desembre 2020: la Casa Oller, la joia modernista 

Un dels projectes que ens ha acompanyat durant el 2020 ha estat la remodelació de la Casa Oller. Durant aquest any, hem vist com avançaven les reformes i ja queda poc per veure el resultat final. 

L’equip que fa possible aquest projecte està format per: Octavio Mestre Arquitectes, l’arquitecte i dissenyador d’interiors Carlos Maurette i l’empresa COPIBA experts en color. El nostre equip OIC Penta el componen la cap d’obra, Nuria de Mesas; la tècnica Fabiana Bianchini; l’enginyer d’instal·lacions David Castro i David Díez com a director tècnic.

 

Gràcies al nostre equip i als companys i companyes de professió, seguirem sumant projectes. Continuarem parlant-vos sobre arquitectura, construcció, rehabilitació i manteniment. Seguirem, un any més, traspassant les idees del paper a la realitat. 

Us desitgem unes bones festes i un bon any nou. 

 

Vols conèixer tots els projectes OIC Penta?